Varis Çorabı Nedir?

Varis Çorabı Nedir?

Varis Çorabı Nedir?

Varis çorabı; varis tedavisinde kullanılan ve varis tedavisinde uygulanan yöntemlere destek amacıyla önerilen özel olarak tasarlanmış bir çoraptır. Sıkı ve uzun yapısı ile bacağın özellikle alt kısmında baskı oluşturarak kanın alt ekstremite bölgesinde birikmesine engel olmaktadır. Bununla birlikte kanın yukarı pompalanmasına yarayan varis çorabının doktor kontrolünde kullanılması önerilmektedi r. Yapılan araştırmalarda sonucunda varis çorabının bacaklarda ödem ve şişliği azaltıcı etkisinin olmasının yanı sıra pıhtı riski ve ağrı hissinin de önüne geçmektedir.

Varis Çorapları Nasıl Etkili Olur?

Elastik materyalden üretilen varis çorabı ayak ve bacak bölgesini sıkmaktadır. Ayak ve ayak bileğini daha sıkı; baldır ve uyluk bölgesini daha gevşek saran bu çorap bacaklardaki kan dolaşımını önemli derecede düzenlemeye yardımcı olmaktadır. Aynı zamanda baldır bölgesinde bulunan kaslar yürüme sürecinde kasılarak çorap sayesinde kanın kalbe doğru oranda pompalanmasını desteklemektedir.

Varis Çorabı Hangi Hastalıkların Tedavisinde Kullanılır?

Varis çorabı dolaşım bozukluğu problemlerinin çoğunda fayda sağlamaktadır. Bu bozukluklar şu şekilde sıralanabilmektedir;

• Varis

• Venöz yetmezlik

• Lenfödem

• Bacaklarda pıhtı oluşumu

• Posttrombotik sendrom Aynı zamanda bu hastalıkların günlük yaşam içerisinde açığa çıkardığı problemlerin önüne geçilmesinde de etkilidir.

Varis çorabı; sürekli ayakta durarak çalışan kişilerde ve uzun süre oturan kişilerde de varis etkilerinin önüne geçilmesinde önemli rol oynamaktadır.

Hastanede Yatan Hastaların da Çorap Giymesi Gerekir mi?

Uzmanlar uzun süre hastanede yatacak olan hastaların da varis çorabı kullanmasını önermektedir. Bunun sebebi; pıhtı oluşumunun önüne geçilebilmesidir. Öyle ki uzunsüre hareketsiz kalmak pıhtı oluşum tehlikesini açığa çıkarmaktadır.

Varis Çorabını Nasıl Almalıyım?

Varis çorabının standart bir türü bulunmamaktadır. Yaşanılan şikayete ve problemin şiddetine göre kullanılması gereken varis çorapları farklıdır. Varis çorabının doktor tarafından önerilen çeşidi kullanılmalıdır.

Varis Çorabını Ne Kadar Giymem Gereklidir?

Varis çorabının yaşam boyu kullanılması önerilmektedir. Aynı zamanda çorabın gündüz giyilip gece çıkarılması gerektiği de unutulmamalıdır.

Çorap Nasıl Giyilmelidir?

Varis çorabını sabah uyandıktan sonra,bacaklarınızda şişkinlik oluşmadan önce giyilmesi tavsiye edilir.Elde yıkayınız, iyice durulayınız,savurmayınız ve bükerek suyunu çıkarmayınız.Sererek kurutunuz ve kesinlikle ütülemeyiniz.

Varis Çorabı Giymenin Bir Yan Etkisi Var mıdır?

Yapılan araştırmalara göre varis çorabı kullanmanın kısa ve uzun vadede herhangi bir etkisi bulunmamaktadır.

Varis Çorabı Giymekten Kurtulabileceğim Bir Ameliyat Var mı?

Ameliyat varisin neden olduğu problemlerin giderilmesi amacı ile uygulanmaktadır. Bu nedenle varis çorabının kullanımına devam edilmelidir.

Varis Çorabının Bende İşe Yaradığını Nasıl Anlayabilirim?

Varis çorbının kullanılması süresi boyunca ağrı, şişlik ya da ağırlık hissi azalıyorsa çorabın fayda sağlandığı anlaşılmaktadır. Varis çorabı kullanılmasındaki temel amaç ayak bileğinde oluşan şişliğin geçmesidir.

ORTHOLAND varis çorapları 3 ayrı basıçta (CCL1-CCL2-CCL3), 2 farklı renkte (Siyah-Bej) ve 7 farklı bedende 1.kalite hammadde ve uluslararası standartlara uygun şekilde üretilmektedir.

BLOG