Ortopedik Ayakkabı Nedir?

Ortopedik Ayakkabı Nedir?

ORTHOLAND ORTOPEDİK AYAKKABI

Gün boyu vücudun yükünü üstlenen ayakların sağlığı son derece önemlidir. Bu nedenle ayakkabı seçimi büyük önem arz etmektedir. Aynı zamanda kaliteli ortopedik ayakkabı satın almak için, ayak anatomisini bilen ve son kullanıcıya doğru bilgiler aktarabilecek işinde uzman medikal market ve eczaneler tercih sebebi olmalıdır, bu nedendir ki ortopedik ayakkabıların nereden alındığı önemlidir. ORTHOLAND markası olarak, kullanıcıların ayak sağlığını ve konforunu birinci planda tutarak, tam ortopedik ayakkabı tasarımlarına imza atar ve üretiriz. Bu nokta da ise şu sorulara cevap vermek gerekir.

A) ORTOPEDİK AYAKKABI NEDİR?

Konforlu ayakkabılar denildiğinde akla ilk gelen ortopedik ayakkabılar, ayağın anatomik yapısına uygun olarak üretilen ayakkabılardır.

B) ORTOPEDİK AYAKKABILAR NE İŞE YARAR, FAYDALARI NELERDİR?

* Ortopedik ayakkabılar, ayağın taşıyıcı noktalarını destekleyerek vücut ağırlığının ayağa yaptığı baskıyı yayar ve omurganın ideal duruşunu sağlar. Bu sayede uzun zaman ayakta olduğumuz dönemde dahi ortopedik ayakkabılar sayesinde daha konforlu ve ağrısız bir gün geçirirsiniz.

* Ortopedik ayakkabılar, nefes alabilen yapısı sayesinde ayağınızın gün içerisinde hava almasına yardımcı olur ve nu sayede nasır, mantar gibi bakteriyel oluşumları da engellemektedir.

* Ortopedik ayakkabılar duruş bozukluklarını ve ortopedik rahatsızlıkları tedavi amaçlı kullanılır. Ayağın yere doğru basmasını sağlar.

* Ortopedik ayakkabılar anatomik yapısı ve konforu itibari ile ayak, diz, bel ağrısı çeken kullanıcılarda da büyük fayda sağlamaktadır.

C) ORTOPEDİK AYAKKABILARIN ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

* %100 doğal, nefes alabilen deriden üretilir.

* Metetars, epin ve medial longitudinal destekleri ile ayak tabanını tam desteklerler.

* Tabanları hafif ve kaygan olmayan malzemeden üretilir.

* Ortopedik ayakkabıların burun ve topuk kısmında özel destekler bulunur.

MEMORY FOAM NEDİR?

Memory foam ilk olarak 1966 yılında NASA'nın Ames Araştırma Merkezi tarafından uçak yastıklarının güvenliğini artırmak için geliştirildi. Ayağa göre şekil alarak yürüyüş, konfor ve rahatlık sağlayan özelliklerinden dolayı ORTHOLAND markası olarak üretimimiz ile birleştirerek, MEMORY foamı ürünlerimizde kullanmaya başladık. Epin desteği, metetars desteği ve medial longitudinal ark desteği ile ayak tabanındaki basınçları azaltıp uygun dağılımını sağlarken, memory foam özelliğinden kaynaklı vücut ağırlığına göre ayak şeklini alabilen yapısı ile ful ortopedik destek rahatlık ve konfor sağlar.

ORTHOLAND ortopedik ayakkabılar da MEMORY FOAM teknolojisi ile üretilen akıllı tabanlıklar kullanılmaktadır.

BLOG